Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Koláč se švestkovým džemem

Koláč se švestkovým džemem

Ingredience (pro plech hluboký 20x30 cm):

Na základ a drobenku:

  • 100 g másla
  • 4-5 polévkových lžic ovesného mléka
  • 300 g špaldové mouky
  • 50 g jemných ovesných vloček
  • 1 čajová lžička cejlonské skořice
  • 50 g surového třtinového cukru
  • 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva
  • 1 špetka soli

 

 

Na náplň:

  • 500 g tvarohu
  • 150 g čerstvého sýra
  • 2 vajíčka
  • 2 polévkové lžíce potravinářského škrobu
  • 1/3 čajové lžičky bourbonské vanilky, mleté
  • 1 bio citron, šťáva a kůra
  • 80 g surového třtinového cukru
  • 4 polévkové lžíce máku
  • ½ sklenice švestkového džemu, od Bonne Maman
  • 10-12 zralých švestek

Příprava

Plech vyložte pečicím papírem a předehřejte horkovzdušnou troubu na 170 °C.

Na základ rozpusťte máslo. V míse smíchejte mouku s ovesnými vločkami, skořicí, cukrem, práškem do pečiva a solí. Přidejte rozpuštěné máslo a ovesné mléko a rukama v míse promíchejte a vytvořte těsto.

Všechny ingredience na náplň (kromě džemu a švestek) smíchejte dohromady. Nejlépe metličkou.

3/4 těsta nalijte na plech a rozprostřete. Rukama přitlačte ke dnu.

Na těsto rozprostřete náplň. Na náplň „po kapkách“ dávejte džem.
Švestky rozpulte a taktéž rozložte na náplň. Nakonec navrch rozdrobte zbývající drobenku.

Koláč pečte v troubě asi 35 minut dozlatova. Poté nechte vychladnout.

 

 

Recept od Lena Fuchs, meinleckeresleben.com