Na sušenky:
Na krém:
Všechny suroviny na sušenky uhněťte v hladké těsto.
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 °C a dva plechy vyložte pečicím papírem.
Těsto rozpulte a jednu polovinu vyválejte na pomoučené pracovní ploše. Vykrajujte pěkné tvary sušenek a rozložte je na plech – pro jarní období jsou moc pěkné formy ve tvaru motýlů a velikonočních zajíčků. Druhou polovinu těsta jednoduše rozdrobte na plech a rozprostřete (tyto sušenkové drobky se později vrství s krémem do sklenic, takže nemusejí být pěkně vykrájené).
Sušenky a drobenku pečte 15–18 minut dozlatova. Nechte vychladnout.
Na cheesecake krém smíchejte čerstvý sýr spolu se šlehačkou a vyšlehejte do tuha. Vmíchejte řecký jogurt, vanilku, citronovou kůru a trochu šťávy.
Krém vrstvěte střídavě se sušenkovou drobenkou a jahodovým Bonne Maman Intense džemem do skleniček. Až do podávání nechte uložené v chladu.
Nakonec ozdobte krásnými vykrojenými sušenkami.
Recept od Lena Fuchs, meinleckeresleben.com