3 kusy červené řepy, kvašené
1 salátová okurka
200 g ovčího sýra
200 g uzeného pstruha
listy čerstvého špenátu
několik čerstvých ostružin nebo mražených ostružin
150 g celých mandlí
1 lžíce olivového oleje
několik klíčků
sůl, pepř z mlýnku
Na dresink:
2 lžíce Bonne Maman ostružinového džemu
4 lžíce extra panenského olivového oleje
4 lžíce Aceto Balsamico
1 lžička Dijonské hořčice, podle chuti
šťáva z půlky citronu
Kvašenou řepu a okurku nakrájejte na tenké plátky.
Ovčí sýr na jemno rozdrobte.
Filety uzeného pstruha nakrájejte na kousky velikosti sousta.
Mandle smíchejte s trochou olivového oleje, osolte a opepřete, dejte na plech a pečte v troubě na 180°C 6-8 minut do zlatova.
Špenátové listy omyjte a osušte.
Všechny ingredience na salát naskládejte úhledně na čtyři talíře. Posypejte mandlemi a klíčky. Podle libosti vše dochuťte trochou soli a pepře z mlýnku.
Všechny ingredience na zálivku smíchejte dohromady a pokapejte salát.
Recept: Lena Fuchs, www.meinleckeresleben.com