Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Zapečené tvarohové palačinky s meruňkovým džemem

Zapečené tvarohové palačinky s meruňkovým džemem

Ingredience (na 6 porcí):

Na palačinkové těsto:

  • 200 g světlé špaldové mouky
  • 450 ml plnotučného nebo ovesného mléka
  • 2 bio vajíčka
  • kůra z 1/2 bio citronu
  • 1/3 čajové lžičky vanilky, mleté
  • špetka soli
  • trocha másla na pečení

 

Na tvarohovou náplň:

  • 500 g tvarohu
  • 4 lžíce zakysané smetany nebo Crème fraîche
  • 2 bio žloutky
  • 50 g surového třtinového cukru
  • 1/3 lžičky vanilky, mleté
  • kůra z 1/2 bio citronu
  • 1 sklenice Bonne Maman meruňkového intense džemu

 

Na polevu:

  • 150 ml plnotučného nebo ovesného mléka
  • 120 ml šlehačky
  • 1 lžíce surového třtinového cukru
  • 1/4 lžičky vanilky, mleté
  • 100 g mandlových plátků

Příprava

Na palačinky:

Všechny suroviny na těsto dobře smíchejte dohromady a nechte těsto nabobtnat (30 minut při pokojové teplotě). Na pánev s trochou másla dejte naběračku těsta a pečte tenké palačinky jednu po druhé (10-12 kusů).

Na náplň:

Tvaroh se zakysanou smetanou, žloutky, vanilku, nastrouhanou citronovou kůru a cukr smíchejte. Na každou palačinku rozetřete asi 2 lžíce tvarohové směsi a tvarohovou směs potřete 1 lžící meruňkového džemu. Roládu nakrájejte na kousky asi 6–7 cm široké a vložte je do máslem vymazané zapékací misky. To samé udělejte se zbývajícími palačinkami, dokud nebude zapékací miska plná.

Na polevu:

Mléko se šlehačkou, vanilku a cukr zahřejte a nalijte do misky k palačinkám. Posypte mandlovými plátky. Palačinky pečte na 180 °C horkovzduch asi 35 minut do zlatova.

 

Recept: Lena Fuchs, meinleckeresleben.com