Na palačinkové těsto:
Na tvarohovou náplň:
Na polevu:
Na palačinky:
Všechny suroviny na těsto dobře smíchejte dohromady a nechte těsto nabobtnat (30 minut při pokojové teplotě). Na pánev s trochou másla dejte naběračku těsta a pečte tenké palačinky jednu po druhé (10-12 kusů).
Na náplň:
Tvaroh se zakysanou smetanou, žloutky, vanilku, nastrouhanou citronovou kůru a cukr smíchejte. Na každou palačinku rozetřete asi 2 lžíce tvarohové směsi a tvarohovou směs potřete 1 lžící meruňkového džemu. Roládu nakrájejte na kousky asi 6–7 cm široké a vložte je do máslem vymazané zapékací misky. To samé udělejte se zbývajícími palačinkami, dokud nebude zapékací miska plná.
Na polevu:
Mléko se šlehačkou, vanilku a cukr zahřejte a nalijte do misky k palačinkám. Posypte mandlovými plátky. Palačinky pečte na 180 °C horkovzduch asi 35 minut do zlatova.
Recept: Lena Fuchs, meinleckeresleben.com