Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Newyorské rolky s lískoořískovo-kakaovým krémem

Newyorské rolky s lískoořískovo-kakaovým krémem

Ingredience (na 3 rolky):

1 sklenice Bonne Maman lískooříškovo-kakaového krému
1 hrst lískových ořechů
1 vejce
15 g cukru
1 kousek másla
1 croissantové těsto

 

Požadované vybavení:
3 kulaté nerezové formy na pečení (průměr 10 cm)

Příprava

Těsto na croissanty rozkrojte na 3 díly (aniž byste ho rozvinuli). Na plech položte pečicí papír. Umístěte na něj 3 díly těsta s mírným odstupem.
Kolem každého přidejte formu. Je důležité, aby bylo croissantové těsto umístěno do forem naplocho, aby vznikla spirála z listového těsta.

Vejce rozklepněte do misky a promíchejte. Všechny tři díly těsta potřete rozšlehaným vejcem a posypte trochou cukru. Na formy položte těžký talíř, aby těsto nevyteklo. Pečte 15 minut na 200 °C, průběžně kontrolujte propečenost, rolky musí být zlatavé. Když je vytáhnete z trouby, nechte je vychladnout a poté vyjměte z nerezové formy.

Postavte rolky svisle a navrch natřete Bonne Maman lískooříškovo-kakaový krém. Rozdrťte pár lískových oříšků a posypte jimi krém.