Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Linecké slepované cukroví

Linecké slepované cukroví

Ingredience:

150 g másla
75 g moučkového cukru
1 balení vanilkového cukru
1 vajíčko
270 g mouky
špetka soli
Bonne Maman borůvkový džem

Příprava

Všechny ingredience smíchejte a vypracujte hladké těsto.
Zpracované těsto zformujte do koule a zabalte do potravinářské fólie. Nechte asi 30 minut odpočinout v lednici.
Předehřejte troubu na 170 stupňů.

Těsto na pomoučené pracovní ploše rozválejte na tenko. Pomocí vykrajovátek vykrajujte požadovaný tvar a pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Do poloviny vykrojených tvarů vykrojte ještě kruhové otvory do středu. Pečte na 170 stupňů v horkovzdušné troubě asi 10 minut, dokud těsto není zlatožluté.

Nechte vychladnout. Vrchní část posypte moučkovým cukrem, spodní část bez kruhových otvorů potřete džemem z borůvek a slepte k sobě.