Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Kváskový čokoládovo-pudinkový koláč

Kváskový čokoládovo-pudinkový koláč

Ingredience:

na těsto
350 gramů mouky
150 ml mléka
50 gramů másla
30 gramů cukru
sáček vanilkové cukru
1 velké vejce
4 lžíce rumu
2/3 kostky čerstvého droždí
4 gramy soli

 

na náplň
350 ml mléka
1 lžíce cukru
sáček vanilkového pudinku
50 gramů másla
1 sklenička nebo cca 8 plných lžic Bonne Maman lískooříškovo-kakaového krému
120 gramů čokoládových kapek
+ vejce na potření
+ cukr na posypání – volitelné

Příprava

Nejprve začněte přípravou náplně. Čtvrtinu mléka smíchejte s pudinkovým práškem. Tři čtvrtiny mléka svařte a vmíchejte pudinkovou směs a cukr. Vařte, dokud směs nezhoustne. Vmíchejte máslo. Poté povrch přikryjte potravinářskou fólií a dejte vychladit. Do vychladlého pudinku vmíchejte čokoládové kapky.

Zahřejte mléko, dokud nebude teplé. Do poloviny rozmíchejte lžíci cukru a rozdrobte droždí. Přikryjte na 10 minut. Do druhé poloviny mléka vmíchejte zbylý cukr, máslo a rum. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Vejce rozklepněte vidličkou.

Do mouky vmíchejte droždí, poté sůl, pak podmáslí a nakonec vejce.

Hněťte 15-20 minut. Z těsta vytvarujte bochník a nechte 45 minut kynout. Po uplynutí této doby rozdělte na dvě části. Každou část vyválejte na větší kruh – měl by být o 2-3 centimetry větší než vybraný pekáč.

Vložte do vymazaného pekáče. Na dno rozetřete polovinu lískooříškovo-kakaového krému. Zalijte polovinou pudinkového krému. Přeložte okraje.

Nechte 20 minut kynout, poté potřete rozšlehaným vejcem, posypte krupicovým cukrem a vložte do horní třetiny předehřáté trouby na 200 stupňů na 25 minut.

Recept: Anina kuhinja