Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Crostata di marmellata

Crostata di marmellata

Ingredience:

250 g mouky
150 g másla
90 g moučkového cukru
1 vejce
1 špetka soli
1 balíček vanilkového cukru
1 sklenice třešňového džemu Bonne Maman
rozšlehané vejce

Příprava

Z mouky, másla, moučkového cukru, vejce, soli a vanilkového cukru uhněťte hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na 30 minut do chladničky.

Těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše a vyložte jím 10 malých koláčových forem.

Zbylé těsto znovu prohněťte a vyválejte. Pomocí vroubkovaného kolečka na těsto nakrájejte proužky široké asi 0,7 cm.

Tartaletky naplňte třešňovým džemem Bonne Maman a navrch položte síťku z proužků těsta. Tartaletky potřete rozšlehaným vejcem a pečte při 180 °C asi 30-35 minut dozlatova.

 

Recept: Die Nascherei