těsto na croissanty
Bonne Maman meruňkový džem
2 vaječné žloutky
20 g mouky
50 g cukru
200 ml mléka
½ vanilkového lusku
Těsto na croissanty nakrájejte na proužky široké asi 2,5 cm a srolujte je.
Rolky vložte do dezertních kroužků, přikryjte pečicím papírem a zatěžkejte plechem. Pečte při 200 °C asi 15 minut dozlatova.
Na krém:
Vyškrábněte vanilkový lusk, dejte ho do hrnce se 150 ml mléka a cukrem a přiveďte k varu. Žloutky smíchejte s moukou a 50 ml mléka dohladka a vmíchejte do mléka. Za stálého míchání přiveďte k varu, dokud směs nezhoustne.
Přikryjte krém průhlednou fólií a nechte vychladnout.
Džem a pasticcera krém nalijte do zdobicího sáčku a naplňte jimi croissantové rolky.
Recept: Die Nascherei