Sirup (na 3 koktejly):
30 ml javorového sirupu
125 ml šťávy z granátového jablka bez přidaného cukru
30 ml vody
1 vrchovatá lžíce pomerančového džemu Bonne Maman
badyán
Na 1 koktejlovou sklenici (27 cl):
30 ml pomerančové šťávy
30 ml citronové šťávy
150 ml šťávy z granátového jablka bez přidaného cukru
60 ml vody
4 až 5 kostek ledu
6 lžic sirupu
Ozdoba:
bílý cukr
tyčinka skořice
badyán
pomeranč
V hrnci přiveďte k varu javorový sirup, šťávu z granátového jablka a vodu. Přidejte Bonne Maman pomerančovou marmeládu a promíchejte. Přidejte badyán a zahustěte směs do konzistence sirupu. Nechte vychladnout.
Vymačkejte pomeranč a citron a pak čerstvou šťávu sceďte přes sítko a tím odstraníte veškerou dužinu. V šejkru nebo jiné nádobě smíchejte 30 ml citronové šťávy, 30 ml pomerančové šťávy, 150 ml šťávy z granátového jablka, 60 ml vody a 6 lžiček sirupu.
Před vložením do bílého cukru přejeďte po okraji sklenice citrusovým ovocem.
Do sklenice vložte alespoň 4 kostky ledu a nalijte koktejl. Ozdobte svůj koktejl plátkem pomeranče, tyčinkou skořice a badyánem. Vychutnejte si ho!
Tipy:
– Pokud sirup zhoustne příliš rychle, přidejte trochu vody.
– Kostky ledu jsou nezbytné. Dodávají svěžest, ale také záměrně jemně ředí koncentrovaný koktejl.