Základní ingredience:
1 l mléka
2 sáčky vanilkové pudinkové směsi
60 g kukuřičného škrobu – gustin
100 g cukru
2 lžíce másla
5-6 hrstí hrubě mletého kokosu
Ingredience na náplň:
250 ml sladké smetany ke šlehání
1 lžíce moučkového cukru
1 lžíce želatiny fix – volitelný (v lednici vydrží o něco déle, pokud se přidá želatina)
16 lžic Bonne Maman džemu ze 4 druhů ovoce
Plech vydatně posypte hrubou kokosovou moukou.
Škrob a pudinky rozmíchejte v jedné třetině mléka. Zbylé mléko přiveďte k varu. Vmíchejte cukr a poté pudinkovou směs. Za pravidelného míchání vařte na středním až silném ohni několik minut, dokud není pudink uvařený.
Odstavte z ohně a vmíchejte máslo. Pak ho ještě horký nalijte na kokos. Rozetřete lžící, aby byl rovnoměrně hustý, a nechte zcela vychladnout.
Do sladké smetany přidejte moučkový cukr. Šlehejte do měkka a pak za stálého šlehání přidejte želatinu v prášku. Míchejte, dokud nebude velmi tuhá.
Tu rozetřete na vychladlý krém. Krém potřete džemem. Nakrájejte na 8 dílů a srolujte. Rolování může být složité, protože je vše velmi měkké, ale nakonec to stojí za to.
Srolovanou sarmu položte na servírovací talíř a ihned podávejte. Nebo je dobře uzavřené uložte do chladničky až do doby podávání.
Recept od: Anina Kuhinja