220 g krupice
100 g mouky
2 lžíce cukru krupice
1 balíček kypřicího prášku
1 špetka soli
500 ml vlažné vody
1 lžíce sušeného droždí
1 lžička vody z pomerančových květů
k podávání 5 malých skleniček (30 g) meruňkové marmelády Bonne Maman
Příprava: 15 min
Doba smažení: 15 min
Stupeň obtížnosti: snadné
1 lžíci sušeného droždí v misce smíchejte s lžičkou cukru a trochou vlažné vody. Nechte 5 minut odpočívat.
Krupici smíchejte s mouku, solí, cukrem a kypřicím práškem a vložte do kuchyňského robotu.
Přidejte směs vody s kvasnicemi a vodu z pomerančových květů. Nechte zpracovávat 2 minuty.
Jakmile bude těsto jednolité a hladké, přemístěte ho do misky, přikryjte utěrkou a nechte 30 minut kynout.
Poté znovu propracujte.Naběračku těsta rozprostřete na rozehřátou, vymazanou pánev.Jakmile se na povrchu utvoří póry, je palačinka hotová.
Na rozdíl od klasických palačinek se ty marocké neobracejí!
Po přemístění na talíř palačinky potřete lahodnou meruňkovou marmeládou Bonne Maman.
Podle receptu od @Megandcook