Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Pudinkový koláč s džemem Bonne Maman s jahodami a lesními plody

Pudinkový koláč s džemem Bonne Maman s jahodami a lesními plody

Přísady na 1 koláč

1 balení čerstvého křehkého máslového těsta na quiche nebo koláč (300 g)
300 ml mléka
1 balení vanilkového pudinku v prášku
20 g kukuřičného škrobu
60 g cukru krystal
500 g zakysané smetany
1 sklenice džemu Bonne Maman s jahodami a lesními plody

Příprava: 20 min
Doba pečení: cca 50 min
Stupeň obtížnosti: snadné

Příprava

Na náplň si rozehřejte 200 ml mléka a ve zbylém rozmíchejte pudinkový prášek, kukuřičný škrob a cukr. Přilijte do teplého mléka, přiveďte k varu a za stálého míchání vařte asi 1 minutu. Hotový pudink přemístěte do mělké misky, přikryjte potravinářskou fólií a nechte vychladnout.
Troubu si předehřejte na 180 °C na horní a spodní ohřev a těsto si připravte dle návodu na obale.
Rozprostřete ho spolu s pečícím papírem, který je součástí balení, a přemístěte do formy na koláč (případně pečící papír odstraňte a těsto vložte do předem vymazané formy). Přečnívajícím těstem zpevněte okraje.

Na těsto rozetřete tři čtvrtiny džemu. Nahoru rovnoměrně navrstvěte pudink rozmíchaný se zakysanou smetanou.
Pečte na spodní příčce trouby asi 50 minut dozlatova. Nechte vychladnout.
Zbývající džem rozehřejte, koláč jím ozdobte a uložte na několik hodin do lednice.