na základ
180 g světlé špaldové mouky
50 g kokosových vloček
50 g surového třtinového cukru
1/3 lžičky mleté bourbonské vanilky
125 g studeného másla
1 špetka soli
na náplň
450 g čerstvého sýra (nebo ricotty)
250 g tvarohu
4 bio vejce
120 g surového třtinového cukru
1/2 bio citronu, kůra a šťáva
4 lžíce Bonne Maman arašídového krému
1 lžíce vanilkového pudingového prášku smíchaná se 2 lžícemi vody
1/3 lžičky mleté bourbonské vanilky
na topping
250 g šlehačky
100 g řeckého jogurtu
1 špetka mleté bourbonské vanilky
2 lžíce Bonne Maman arašídového krému
několik kokosových vloček
Troubu předehřejte na 160 °C.
Dno formy vyložte pečicím papírem a okraj vymažte máslem. Na základ uhněťte všechny ingredience rukama na jemné, drobivé těsto. Těsto přitiskněte ke dnu a trochu na okraje formy. Těsto pečte v troubě 20 minut do zlatohněda. Poté dejte stranou.
Na náplň smíchejte všechny ingredience, dokud nebudou hladké. Směs rozetřete na upečený základ těsta.
Cheesecake pečte 50 minut do světle hnědé barvy. Vypněte troubu a nechte cheesecake v troubě vychladnout.
Vyjměte ho z formy, položte na pěkný talíř a nechte úplně vychladnout. Před podáváním uložte cheesecake do lednice alespoň na dvě hodiny. Na topping vyšlehejte šlehačku do tuha. Vmíchejte jogurt a vanilku. Krém rozetřete na cheesecake.
Arašídový krém vymíchejte do hladka, případně zřeďte s trochou teplého mléka nebo vody a pokapejte tím cheesecake. Nakonec posypte několika kokosovými vločkami. Až do podávání uchovávejte v chladu.
Recept: Lena Fuchs, www.meinleckeresleben.com