Na ovesné těsto:
Na náplň:
Na křupavou polevu:
Na těsto rozpusťte máslo a smíchejte se všemi ostatními ingrediencemi na těsto. Těsto rovnoměrně natlačte do dortové formy s odnímatelným dnem (rukama) a dejte na cca 10 minut do mrazáku.
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 175 °C. Těsto několikrát propíchejte vidličkou a pečte 10 minut.
Na náplň smíchejte všechny ingredience a dejte je na předpečený základ těsta.
Na křupavou polevu rozpusťte máslo a smíchejte se zbytkem ingrediencí. Křupavou polevou potřete borůvky a pokračujte v pečení po dobu 20 minut, dokud koláč není zlatohnědý.
Vyndejte dort z trouby, nechte pár minut vychladnout ve formě, poté vyjměte z dortové formy a položte na talíř. Pokud chcete, podávejte s čerstvými borůvkami. Můžete přidat i kopeček čerstvé šlehačky nebo jogurtu.
Recept od Lena, www.meinleckeresleben.com