Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Bramborové rösti s krémem z ovčího sýra, broskví a cuketou

Bramborové rösti s krémem z ovčího sýra, broskví a cuketou

Ingredience: (na cca 12 kusů)

Na rösti:

  • 650 g brambor
  • 1 bio vejce
  • 1 stonek jarní cibulky
  • 2-3 čerstvé snítky tymiánu
  • sůl, pepř z mlýnku
  • olej na smažení

 

Na obložení:

  • 150 g ovčího sýra
  • 150 g čerstvého sýra
  • 1/2 bio citronu, kůra
  • 2 čerstvé zralé broskve
  • 1 menší cuketa, žlutá nebo zelená
  • 2 lžíce broskvového džemu Bonne Maman
  • šťáva z 1 citronu
  • 2-3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • sůl, pepř z mlýnku
  • několik slunečnicových semínek
  • čerstvá bazalka

Příprava

Brambory dobře omyjte a nastrouhejte nahrubo (pak by to mělo být asi 600 g). Dejte do velké mísy, rukama trochu vymačkejte a slijte tekutinu. Dochuťte solí, pepřem a tymiánem. Vmíchejte vejce. Na pánvi rozehřejte trochu oleje na smažení a po lžících přidávejte směs, pomocí lžíce tvarujte placičky a smažte dozlatova asi 3-4 minuty z každé strany. Rösti dejte na plech vyložený pečicím papírem.

Na krém nastrouhejte ovčí sýr najemno a smíchejte s čerstvým sýrem, citronovou kůrou, solí a pepřem. Na každou rösti rozetřete 1–2 lžičky krému. Broskve nakrájejte na měsíčky. Cuketu nakrájejte na tenké plátky. Obojí rozprostřete na rösti. Potřete nebo pokapejte trochou olivového oleje a posypte slunečnicovými semínky. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C 10-12 minut do zlatova.

Na broskvový dresink smíchejte broskvový džem se šťávou z citronu, 1 lžící olivového oleje, trochou soli a pepře. Rösti vyndejte z trouby a pokapejte broskvovým dresinkem. Podávejte s lístky čerstvé bazalky.

 

Recept: Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com