Na rösti:
Na obložení:
Brambory dobře omyjte a nastrouhejte nahrubo (pak by to mělo být asi 600 g). Dejte do velké mísy, rukama trochu vymačkejte a slijte tekutinu. Dochuťte solí, pepřem a tymiánem. Vmíchejte vejce. Na pánvi rozehřejte trochu oleje na smažení a po lžících přidávejte směs, pomocí lžíce tvarujte placičky a smažte dozlatova asi 3-4 minuty z každé strany. Rösti dejte na plech vyložený pečicím papírem.
Na krém nastrouhejte ovčí sýr najemno a smíchejte s čerstvým sýrem, citronovou kůrou, solí a pepřem. Na každou rösti rozetřete 1–2 lžičky krému. Broskve nakrájejte na měsíčky. Cuketu nakrájejte na tenké plátky. Obojí rozprostřete na rösti. Potřete nebo pokapejte trochou olivového oleje a posypte slunečnicovými semínky. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C 10-12 minut do zlatova.
Na broskvový dresink smíchejte broskvový džem se šťávou z citronu, 1 lžící olivového oleje, trochou soli a pepře. Rösti vyndejte z trouby a pokapejte broskvovým dresinkem. Podávejte s lístky čerstvé bazalky.
Recept: Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com