Bonne Maman lískooříškovo-kakaový krém
120 g cukru
200 g mouky
100 g mléka
100 g másla
20 g kakaového prášku
1 balíček droždí
1 špetka soli
2 vejce
Na náplň:
500 g vody
150 g cukru
1 špetka vanilky (v prášku nebo čerstvá)
hrušky
Oloupejte hrušky. Nalijte vodu do hrnce a přidejte cukr. Vložte hrušky do hrnce a přidejte vanilku a vařte 30 až 45 minut v závislosti na velikosti hrušek.
Smíchejte mouku, droždí, sůl, cukr a kakaový prášek.
Přidejte vejce, rozpuštěné máslo a mléko. Míchejte, dokud nebude směs hladká. Přidejte 3 lžíce lískooříškovo-kakaového krému Bonne Maman. Znovu promíchejte.
Hrušky vložte do vymazané a moukou vysypané formy. Nalijte těsto. Pečte 30 minut při 180 °C.
Dort nechte vychladnout a řezy podávejte s lískooříškovo-kakaovým krémem Bonne Maman.
Dobrou chuť!