100 ml šlehačky
100 g mascarpone
20 g cukru moučka
dřeň z poloviny vanilkového lusku
3 klementinky
5 polévkových lžic whisky
50 g kaštanového krému od Bonne Maman
2 kandované kaštany
Pár sušenek z křehkého těsta
Doba přípravy 30 min
Doba pečení 0 min
Obtížnost snadná
Dobře vychlazenou šlehačku vyšlehejte ručním mixérem tak, aby měla tuhou konzistenci. Pokračujte ve šlehání a postupně přidávejte cukr moučku, mascarpone rozmíchané lžící a dřeň z vanilkového lusku. Směs naplňte do zdobicího sáčku s hvězdicovitým násadcem.
Připravte si kůru z klementinek. Klementinky oloupejte včetně bílé vrstvy pod slupkou a nožem je nakrájejte na filety. Postup je následující: čepel nože na obou stranách dílku zasuňte pod kůru klementinky až do středu plodu a dílek následně vyřízněte.
Smíchejte kaštanový krém od Bonne Maman s whisky.
Zdobení zahajte nastříkáním smetany vyšlehané do tuhé konzistence. Poté kávovou lžičkou přidejte malé kapky kaštanového krému od Bonne Maman. Ozdobte kousky klementinek a posypte nahrubo nasekanými sušenkami. Na závěr ozdobte kůrou z klementinek a kandovanými kaštany a ihned servírujte.
Tip: Všechny suroviny si můžete připravit předem a uchovávat je ve vzduchotěsně uzavřené nádobě v lednici. Talíře s dezertem tak můžete připravovat zcela čerstvé.