Na korpus:
200 gramů vaječných bílků – 5 vajec
200 gramů moučkového cukru
2 lžičky vanilkového aroma
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce světlého octa (jablečného)
špetka soli
Na krém:
500 ml sladké smetany ke šlehání
2 lžíce sýra mascarpone
1 sáček želatinového ztužovače
2-3 lžíce citronové šťávy
citronová kůra z jednoho bio citronu
1 lžíce rumu nebo lžička rumového aroma
2 lžíce moučkového cukru
Na ozdobu:
6-7 lžic Bonne Maman malinového džemu
hrst čerstvých malin
moučkový cukr na posypání
Třetinu sladké smetany smíchejte se sýrem mascarpone, citronovou šťávou, citronovou kůrou, rumem a cukrem. Zbylou sladkou smetanu ušlehejte do tuha a poté do ní zašlehejte želatinový ztužovač, dokud neztuhne.
Do směsi mascarpone postupně vmíchejte smetanu, abyste získali pěknou jednotnou směs. Nádobu zakryjte a dejte do lednice po dobu přípravy korpusu z vaječných bílků.
Do mísy přidejte bílky a moučkový cukr. Promíchejte, abyste získali hustou lesklou směs. Poté vmíchejte škrob, ocet, sůl a aroma. Na pečicí papír si nakreslete velikost korpusu. Papír otočte – tak, abyste viděli obrys a směs na obrys rozetřete.
Pečte v předehřáté troubě 3-4 hodiny na 110 °C. Po této době troubu vypněte a dalších 6 hodin ji neotevírejte. Poté korpus vyjměte a nechte na vzduchu, dokud ho nebudete potřebovat.
Korpus potřete džemem a krémem. Přiklopte druhým korpusem a opět i tento potřete džemem.
Po okrajích rozetřete smetanu a doprostřed přidejte maliny. Posypte moučkovým cukrem a podávejte.
Recept Anina Kuhinja