Na těsto:
Na karamelový krém:
Mini plech na muffiny (na 24 muffinů) nejprve vymažte trochou másla.
Na těsto smíchejte všechny přísady a vypracujte z toho hladké těsto.
Těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše a vykrojte asi 4 mm silné a asi 5 mm široké kruhy (doporučujeme použít kruhový vykrajovač s vlnitým okrajem).
Do každé jamky tácku na muffiny vtlačte jeden plátek těsta. Naplněný podnos na muffiny ochlaďte asi 30 minut.
Mezitím předehřejte horkovzdušnou troubu na 150 °C. Dortíky pečte do zlatova, cca. 18-20 minut. Ještě teplé dortíky opatrně vyjměte z jamek malým nožem a nechte na mřížce / talíři úplně vychladnout.
Na karamelový krém jednoduše smíchejte lžičkou v misce tvaroh, karamel a vanilku.
Nalijte krém do sáčku s hvězdicovým koncem a vstříkněte jej do mandlových základů.
Recept Lena Fuchs – meinleckeresleben.com