Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Dortíky s karamelovým krémem

Dortíky s karamelovým krémem

Ingredience (asi na 30-35 kusů):

Na těsto:

  • 150 g rýžové mouky
  • 80 g mletých mandlí
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka vanilky, mleté
  • 1/4 čajové lžičky skořice, mleté
  • 120 g studeného másla, nakrájeného na kousky
  • 50 g práškového cukru
  • 1 bio citron, slupka

 

Na karamelový krém:

  • 200 g tvarohu
  • 4-5 lžící karamelu Bonne Maman
  • 1 špetka vanilky, mleté

Příprava

Mini plech na muffiny (na 24 muffinů) nejprve vymažte trochou másla.

Na těsto smíchejte všechny přísady a vypracujte z toho hladké těsto.

Těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše a vykrojte asi 4 mm silné a asi 5 mm široké kruhy (doporučujeme použít kruhový vykrajovač s vlnitým okrajem).

Do každé jamky tácku na muffiny vtlačte jeden plátek těsta. Naplněný podnos na muffiny ochlaďte asi 30 minut.

Mezitím předehřejte horkovzdušnou troubu na 150 °C. Dortíky pečte do zlatova, cca. 18-20 minut. Ještě teplé dortíky opatrně vyjměte z jamek malým nožem a nechte na mřížce / talíři úplně vychladnout.

Na karamelový krém jednoduše smíchejte lžičkou v misce tvaroh, karamel a vanilku.

Nalijte krém do sáčku s hvězdicovým koncem a vstříkněte jej do mandlových základů.

 

Recept Lena Fuchs – meinleckeresleben.com