Na těsto:
Na restovanou cibuli:
Na obložení:
Na těsto:
Smíchejte droždí s vodou ve velké míse. Vmíchejte olivový olej, med a sůl. Přidejte mouku a vypracujte hladké těsto. Přikryjte a nechte těsto kynout asi 40 minut.
Na oblohu nakrájejte cibuli na proužky a stroužky česneku nasekejte nadrobno. Zpěňte na pánvi s olivovým olejem. Přidejte fíkový džem a nechte zkaramelizovat. Podlejte Aceto Balsamicem a nechte asi 5 minut vařit. Dochuťte tymiánem nebo rozmarýnem, solí a pepřem. Nechte mírně vychladnout. Cherry rajčátka rozpulte. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 °C. Plech potřete olivovým olejem a posypte trochou fleur de sel.
Vykynuté těsto položte na olejem vymazaný plech, přitlačte rukama na plech a navrch dejte orestovanou cibulku.
Cibulovou směs prsty lehce vtlačte do těstíčka. Navrch dejte rozpůlená cherry rajčata, Pokapejte trochou olivového oleje a podle chuti znovu dochuťte trochou fleur de sel.
Focaccia pečte v horké troubě 25-30 minut dozlatova.
Poleva z čerstvého kozího sýra
Kozí smetanový sýr a čerstvý sýr s trochou citronové kůry, sůl a pepř smíchejte do hladka. Krém naplňte do cukrářského sáčku a nastříkejte na kostky focaccie. Navrch dejte čerstvé fíky, rajčata a bazalku.
Recept od Lena, www.meinleckeresleben.com