4-5 hovězích steaků
1 velká žlutá cibule
2 stroužky česneku
1-2 lžičky pomerančové marmelády Bonne Maman
100 ml bílého vína (Pinot Gris nebo Chardonay)
150 ml vody nebo vývaru
1/2 lžičky soli
pepř podle chuti
Jako příloha může být servírovaná:
pohanková kaše s nakrájenou mrkví a hráškem,
bramborová kaše,
pečené brambory,
vařená rýže nebo nudle.
Hovězí steaky osolte a opepřete. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Na pánev přidejte lžíci oleje a osmažte cibuli do měkka. Během smažení osolte.
Poté přidejte steaky a restujte. Když mají z obou stran pěknou barvu, přidejte česnek a pomerančovou marmeládu. Smažte, dokud se nerozvoní. Přidejte bílé víno a vývar. Trochu osolte a vařte přikryté na mírném ohni 1–2 hodiny.
Během přípravy masa uvařte v osolené vodě pohankovou kaši s koprem a s nadrobno nakrájenou mrkví. Nakonec přidejte mražený hrášek. Uvařené maso sceďte a podávejte s pohankovou kaší.
Recept: https://www.aninakuhinja.si/