1 balení listového těsta
1 sklenice jahodového džemu Bonne Maman
2 jablka
50 g cukru krystal
šťáva z půlky citrónu
1 lžička skořice
moučkový cukr na posypání
lesní ovoce
Příprava: 20 min
Doba pečení: 40 min
Obtížnost: velmi snadné
1) Troubu si předehřejte na 190 °C.
2) Jablka umyjte, zbavte jádřinců, rozdělte na čtvrtiny a nakrájejte na tenké plátky. Cukr nasypte do kastrolu ze 3/4 naplněného vodou a přiveďte k varu.
3) Přidejte plátky jablek a vařte asi 5 minut. Poté přeceďte do mísy a zalijte citrónovou šťávou.
4) Vyválené listové těsto nakrájejte na asi 5 cm široké pruhy a natřete jahodovým džemem Bonne Maman.5. Naneste plátky jablek tak, aby se překrývaly. Posypejte skořicí a srolujte.
6) Dortíky přemístěte do vymazané formy na muffiny a nahoru přidejte ještě trochu jahodové marmelády.
7) Pečte 35 minut a průběžně kontrolujte. Dozlatova upečené dortíky nechte vychladnout ve formě a teprve poté vyjměte. Lehce poprašte moučkovým cukrem a ozdobte lesním ovocem.