2 vejce
1 žloutek
50 g třtinového cukru
½ čajové lžičky vanilky, mleté
2 polévkové lžíce arašídového másla
250 g šlehačky
200 g řeckého jogurtu
150 g karamelu od Bonne Maman
50 g hořké čokolády v šupinkách
Čerstvé jahody k servírován
Vejce, žloutek, cukr a vanilku vložte do kovové mísy a směs vyšlehejte nad horkou vodní lázní pomocí mixéru nebo metličky tak, aby vznikla hustá pěna.
Přimíchejte arašídové máslo. Směs sundejte z vodní lázně a nechejte ji chvíli vychladnout (nebo ji šlehejte tak dlouho, dokud nezchladne).
Šlehačku pomocí mixéru vyšlehejte tak, aby měla krémově tuhou konzistenci, a společně s jogurtem ji vmíchejte pod vaječnou hmotu (pomocí metličky). Přimíchejte čokoládové šupinky.
Podlouhlou formu (nebo formu podle Vašeho výběru) vyložte potravinovou fólií/nebo pečicím papírem a naplňte ji polovinou hmoty na parfait. Polovinu karamelového krému poté naneste ve tvaru kopečků na hmotu na parfait. Přidejte zbytek hmoty na parfait a znovu na ni rozdělte karamelový krém.
Parfait nechejte na min. 5–6 hodin (nebo přes noc) v mrazničce.
Jahody nakrájejte na plátky.
Vyjměte parfait z formy a nakrájejte jej na plátky. Servírujte s jahodami, případně můžete pokapat trochou karamelové omáčky.
Recept od Leny Fuchs – meinleckeresleben.com