500 ml mléka
1 sáček vanilkového pudinku
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce krystalového cukru
500 ml sladké smetany ke šlehání
1 lžička moučkového cukru
2 lžíce Bonne Maman karamelu na jeden pohár + 5 lžic na krém
karamelové bonbóny na ozdobu – dle libosti
Třetinu mléka smíchejte s pudinkovým práškem a krupicovým cukrem. Zbytek mléka přiveďte k varu. Připravenou směs za stálého míchání vlijte do vroucího mléka a vařte při střední až vysoké teplotě dokud nezhoustne. Poté povrch přikryjte potravinářskou fólií a dejte do lednice.
Sladkou smetanu ušlehejte dotuha.
Pudink rozmixujte mixérem, aby byl krémovější a snáze se vám do něj šlehačka vmíchala. Vmíchejte do něj polovinu šlehačky a 5 lžic Bonne Maman karamelu. Krém rozdělte do sklenic. Na vrch přidejte karamel.
Do zbylé šlehačky vmíchejte moučkový cukr a završte tím vrch dezertu. Ozdobte karamelovým bonbónem.
Recept: Anina Kuhinja