Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Kaštanová bábovka

Kaštanová bábovka

Ingredience:

250 g měkkého másla
150 g surového třtinového cukru
5 vajec
500 g světlé špaldové mouky
špetka soli
2 lžičky Weinstein prášku do pečiva
250 ml plnotučného mléka
¼ lžičky vanilky, mleté
1 sklenice Bonne Maman kaštanového krému
150 g vlašských nebo lískových ořechů, čerstvě namletých
máslo na vymazání formy

Na servírování:
250 g šlehačky
1 špetka vanilky, mleté
moučkový cukr na posypání

Příprava

Na těsto smíchejte měkké máslo s cukrem. Vajíčka vmíchejte pomalu.

Mouku smíchejte s práškem do pečiva, vanilkou a solí. Do směsi pomalu vmíchejte moučnou směs střídavě s mlékem. Nyní rozdělte směs do dvou misek.
Do jedné směsi vmíchejte kaštanový krém a do druhé směsi vmíchejte mleté ​​ořechy. Bábovkovou formu dobře vymažte máslem. Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C.
Nalijte obě směsi střídavě do formy. Bábovku pečte asi 50-55 minut. Vpichem špejle zkontrolujte propečenost.

Ihned po upečení vyklopte bábovku na dortovou mřížku a nechte vychladnout. Vyšlehejte krém do tuha, vmíchejte vanilku. Bábovku podle chuti poprašte moučkovým cukrem a podávejte se šlehačkou.

Tip! Podle libosti můžete ještě do šlehačky vmíchat lžíci kaštanového krému.

Recept: Lena Fuchs