150 g světlé špaldové mouky
½ lžičky natronu
½ lžičky Weinstein prášku na pečení
1 špetka soli
¼ lžičky vanilky, mleté
125 g měkkého másla
150 g jemného, celého třtinového cukru
1 vejce
200 g Bonne Maman arašídového krému s kousky arašídů
Na ozdobení:
pár arašídů nebo mandlí, nahrubo nasekaných
Změklé máslo šlehejte s cukrem a vanilkou, dokud se cukr nerozpustí.
Přidejte vejce a arašídový krém a míchejte do krémova.
Mouku smíchejte se solí, natronem a práškem do pečiva a nakonec vmíchejte do směsi. Těsto dejte na hodinu do lednice.
Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 °C.
Z těsta vytvarujte kuličky a rozložte je na plech. Kuličky lehce zploštěte a posypejte pár nasekanými ořechy.
Sušenky pečte dozlatova, asi 12 minut.
Tip! Sušenky nejlépe chutnají se sklenicí studeného mléka.
Recept: Lena Fuchs