Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Kynutý koláč s třešňovým džemem a drobenkou

Kynutý koláč s třešňovým džemem a drobenkou

Ingredience:

Ingredience na těsto:
375 g bílé mouky
225 ml rostlinného nebo kravského mléka
3 lžíce cukru
4 g soli
30 g čerstvého droždí
60 g margarínu nebo másla pokojové teploty
2-3 lžíce rumu
citronová kůra z poloviny bio citronu
1 lžička vanilkového aroma
sklenice Bonne Maman třešňového džemu

 

Ingredience na drobenku:
75 g másla nebo margarínu
40 g moučkového cukru
1 lžička vanilkového aroma
citronová kůra z poloviny bio citronu
špetka skořice
100 g bílé mouky
70 g mletých mandlí nebo lískových ořechů
50 g mandlových lupínků nebo celých mandlí (nebo lískových ořechů)

 

Ingredience na cukrovou polevu:
2 lžíce citronové šťávy
1-2 lžíce vody
140 g moučkový cukr

Příprava

Mouku prosejte do mísy. Mléko rozdělte na dvě části a zahřejte ho.

Do jedné části přidejte lžičku cukru, promíchejte a rozdrobte droždí. Nechte 10-15 minut kynout. Do druhé části mléka přidejte zbývající cukr, margarín a také rum. Nechte 10-15 minut odstát.

Nejprve do mouky vmíchejte droždí. Poté přidejte sůl. Pak sladké mléko s margarínem. Hněťte nebo mixujte kuchyňským robotem alespoň 15 minut, nejlépe 20 minut. Těsto by mělo být hezky měkké.

Po uhnětení vytvarujte bochník, poprašte ho trochou mouky a nechte 45 minut kynout.

Všechny suroviny na drobenku smíchejte v jednolitou směs a dejte je do lednice.

Po uplynutí této doby těsto rozválejte na obdélník a dejte do vymazaného pekáče. Pomažte džemem a na něj rozdrobte drobenkové těsto.

Vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 35 minut, aby se pěkně upekl. Trochu vychlaďte, poté smíchejte všechny ingredience na cukrovou polevu a nalijte na koláč a nakrájejte.

 

Recept: Anina Kuhinja