Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Linecký koláč s oblíbeným džemem

Linecký koláč s oblíbeným džemem

Přísady

Na těsto
200 g másla
150 g moučkového cukru
300 g špaldové mouky
150 g mletých lískových ořechů
2 vejce
1/2 lžičky mleté vanilky
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky mletého hřebíčku
1/2 lžičky kypřicího prášku z vinného kamene
1 špetka soli

Na náplň a na ozdobu
300 g vašeho oblíbeného džemu Bonne Maman – např. jahodového nebo malinového
50 g mandlových lupínků
1 lžíce mléka na potření

Příprava

Přísady na těsto dejte do mísy a zpracujte v hladké těsto. Zabalte do kuchyňské fólie a nechte hodinu chladit v lednici.

Předehřejte si troubu na 180 °C.
3/4 těsta rozválejte do tvaru kruhu a vyložte jím dortovou formu o průměru cca 24–26 cm. Těsto potřete džemem.
Zbytek těsta vyválejte, nakrájejte na proužky a rozložte na koláč do tvaru mřížky. Těsto potřete trochou mléka a posypejte mandlovými lupínky. Linecký koláč pečte 45 minut. Před podáváním nechte zcela vychladnout.

Tip
Koláč si nejlépe vychutnáte ozdobený pořádnou porcí šlehačky.

Recept od Leny Fuchs – meinleckeresleben.com