200 g měkkého másla
300 g světlé špaldové mouky
100 g lískových oříšků, mletých
čajová lžička cejlonské skořice
½ lžičky vanilky, mleté
špetka soli
80 g surového třtinového cukru
1 bio vejce
kdoulové želé, od Bonne Maman
Smíchejte všechny ingredience dohromady a uhněťte těsto.
Předehřejte troubu na 160 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Z těsta vytvarujte malé kuličky. Rozprostřete na plech. Uprostřed udělejte prstem důlek (měl by být pěkně hluboký, aby se do něj vešla náplň). Pokud chcete, můžete do těsta vtisknout tvar „srdce“.
Poté pečte v troubě přibližně 14-15 minut, dokud nejsou sušenky lehce zlatavé. Po upečení sušenky vyjměte a nechte vychladnout.
Nyní nalijte kdoulové želé do malého hrnce, promíchejte do hladka a jemně zahřejte. Kdoulové želé nalijte do malého plastového sáčku (u něhož jste odstřihli špičku) nebo do zdobicího sáčku (s tenkým nástavcem) a vymáčkněte do důlků. Uchovávejte ve vzduchotěsné dóze.
Recept: Lena Fuchs www.meinleckeresleben.com