Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Mléčná rýže s karamelem

Mléčná rýže s karamelem

Přísady

1 sklenice karamelu od Bonne Maman
1 hrst strouhaných mandlí
250g mléčné rýže
1 vanilkový lusk
1 vejce
150 g cukru
1 l plnotučného mléka
70 ml šlehačky

Doba přípravy 10 min
Doba pečení 45 min
Obtížnost Velmi snadná

Příprava

Vyšlehejte vejce s cukrem a poté přidejte plnotučné mléko, šlehačku a vanilkový lusk. Směs pak za stálého míchání přiveďte k varu.

Celou směs nechejte půl hodiny povařit. Vyjměte vanilkový lusk a přidejte rýži.

Vše vařte 40 minut na mírném plameni a pravidelně promíchejte.

Před servírováním vše vložte do 4 malých forem na nákyp, přidejte dvě polévkové lžíce karamelu od Bonne Maman a poté nastrouhané mandle.