Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Ostružinovo-makoví šneci

Ostružinovo-makoví šneci

Přísady

Na těsto:

  • 500 g špaldové mouky
  • 30 g makových semínek
  • 50 g surového třtinového cukru
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky vanilky, mleté
  • ½ kostky čerstvého droždí
  • ½ bio citronu, kůra
  • 50 g měkkého másla
  • 1 bio vajíčko
  • 150 ml mléka
  • 100 g přírodního jogurtu

 

Na náplň:

  • ½ sklenice ostružinového džemu Bonne Maman

 

Na polevu a posypání:

  • 100 g čerstvého sýra
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 bio citron, šťáva a kůra
  • 1 špetka vanilky, mleté

Příprava

Na těsto smíchejte mouku s mákem, cukrem, solí a vanilku ve velké míse.

V hrnci ohřejte mléko do vlažného stavu (ne příliš horké), přidejte droždí a nechte ho v něm rozpustit. Mléko s droždím přidejte k moučné směsi. Změklé máslo, vajíčko a jogurt přidejte taktéž do mouky. Hněťte v kuchyňském robotu na nejnižší stupeň po dobu 5 minut, dokud nebudete mít hladké těsto.

Těsto přikryjte a nechte asi 45 minut kynout v míse lehce vymazané máslem nebo olejem.

Vykynuté těsto na lehce pomoučené pracovní ploše vyválejte do obdélníku (cca. 30×45 cm). Těsto rovnoměrně potřete ostružinovým džemem. Opatrně ho srolujte z delší strany. Nakrájejte jej na 8-10 stejných kousků/šneků.

Formu na pečení vymažte máslem a vložte do něj šneky. Přikryjte a nechte dalších 15 minut odpočívat.

Mezitím si předehřejte horkovzdušnou troubu na 160 °C. Před pečením šneky potřete trochou ovesného mléka. Poté pečte v troubě asi 40 minut dozlatova.

Čerstvý sýr smíchejte s moučkovým cukrem, vanilkou, trochou citronové šťávy a citronovou kůrou. Šneky pokapejte tvarohovou polevou a posypejte několika makovými semínky.

 

 

Recept: Lena Fuchs, www.meinleckeresleben.com