250 g mouky
4 vejce
1/2 litru mléka
1 špetka soli
50 g másla
1 balíček vanilkového cukru
250 g mascarpone
1 vanilkový lusk
čerstvé meruňky a broskve
cukr
1 sklenice meruňkového džemu Bonne Maman
1 plátek želatiny
Příprava: 25 min
Doba pečení: 3 h (včetně chlazení)
Obtížnost: velmi snadné
1) Připravte si těsto na palačinky a osmažte je na pánvi. Pokud by se vám těsto zdálo příliš husté, přidejte k němu trochu minerálky.
2) Plátek želatiny nechte změknout v troše studené vody. Mascarpone rozehřejte v kastrolu a přidejte semínka z jednoho vanilkového lusku (nejlépe je získáte jemným třením tupou stranou nože), vanilkový cukr a cukr krystal podle chuti (zhruba 2 až 3 polévkové lžíce).
3) Kastrol s mascarpone sundejte ze sporáku a vmíchejte želatinu. Vzniklou směs chlaďte v ledničce, dokud neztuhne.
4) Palačinku rozložte na potravinářskou fólii a ze dvou třetin (okraj nechte volný) ji potřete meruňkovým džemem Bonne Maman. Střední část potřete vrstvou mascarpone (asi 10 cm široký pruh přes celou palačinku).
5) Navrch na mascarpone položte nakrájené rozvařené ovoce. Poté palačinku srolujte tak, aby byl spodní okraj vespod (aby lépe držel, můžete ho přilepit směsí mouky a vody). Zabalte do fólie a uložte na 3 hodiny do lednice.