Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Jemné palačinky s karamelizovanými jablky a kdoulovým želé

Jemné palačinky s karamelizovanými jablky a kdoulovým želé

Ingredience (na 4 porce 2 plněných palačinek):

Na palačinkové těsto: (8-10 kusů)

  • 350 g špaldové mouky
  • 450 ml ovesného mléka nebo bio plnotučného mléka
  • 150 ml vody
  • 1 špetka soli
  • 1/4 čajové lžičky bourbonské vanilky, mleté
  • 1 bio citron, kůra
  • 4 bio-vejce
  • 1 lžíce surového třtinového cukru
  • máslo na pečení

 

Na kompot z jablek a kdoulí:

  • 6-8 jablek
  • 1 polévková lžíce másla
  • 2 polévkové lžíce surového třtinového cukru
  • 1/4 čajové lžičky bourbonské-vanilky, mleté
  • 4 polévkové lžíce Bonne Maman kdoulového želé
  • šťáva z 1 citronu
  • šťáva z 1 pomeranče

 

Na vanilkovou zakysanou smetanu:

  • 250 g zakysané smetany
  • 1 špetka bourbonské vanilky, mleté
  • trochu bio citronové kůry

Příprava

Na těsto smíchejte mouku s vodou do hladka. Sůl, cukr, vejce, vanilku a citronovou kůru smíchejte, dokud těsto nebude hezky hladké.
Těsto nechte 15 minut odpočinout.

Na pánvi rozehřejte trochu másla. Nalijte 1 naběračku těsta, otočte a pečte palačinky na středním plameni.
Takto pokračujte, dokud nespotřebujete všechno těsto. Čas od času přidejte na pánev kousek másla. Přikryjte a udržujte palačinky teplé.

Jablka se slupkou nakrájejte na měsíčky. Na pánvi nechte rozpustit malý kousek másla. Přidejte jablka a orestujte je na másle.
Přidejte trochu cukru a nechte lehce zkaramelizovat. Přidejte vanilku, kdoulové želé, citronovou šťávu a pomerančovou šťávu. Vařte 5 minut doměkka.

Smíchejte zakysanou smetanu s vanilkou a citronovou kůrou.
Čtvrtinu palačinek potřete trochou zakysané smetany. Navrch dejte pár teplých jablek a zarolujte je. Nakonec podávejte s jablky, přelité omáčkou.

 

Recept: Lena Fuchs, www.meinleckeresleben.com