180 g bílků
250 g cukru
1 špetka Weinstein – prášku do pečiva
1 lžička octa
15 g potravinářského škrobu
Bonne Maman lískooříškovo-kakaový krém
čerstvé bobule
250 ml šlehačky
1 lžička instantní espresso kávy
Bílek, prášek do pečiva a cukr šlehejte ve vodní lázni, dokud se všechny krystalky cukru nerozpustí.
Poté šlehejte bílkovou směs v kuchyňském robotu asi 5 minut. Nakonec přidejte ocet a potravinářský škrob a znovu krátce prošlehejte.
Pomocí stěrky rozprostřete pěnu na plech a prostředek trochu vydlabejte.
Pečte při 150 °C 15 minut, snižte teplotu trouby na 120 °C a pečte ještě 1 1/2 hodiny. Pěnu nechte zcela vychladnout ve vypnuté troubě.
Vnitřek vychladlé Pavlovy potřete lískooříškovo-kakaovým krémem. Šlehačku vyšlehejte s instantní kávou do krémova a naplňte Pavlovu.
Nakonec posypte vrch čerstvým ovocem.
Recept: die Nascherei