jahodový džem Bonne Maman
250 g mouky
2 lžíce cukru
1 sáček vanilkového cukru
1 špetka soli
2 vejce
230 ml podmáslí
2 lžičky prášku do pečiva
Na kuchyňskou desku vyloženou pečicím papírem rozetřete malá kolečka jahodového džemu a dejte je do mrazáku, nejlépe přes noc.
Na palačinkové těsto smíchejte mouku, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva a sůl. Přidejte vejce a podmáslí a promíchejte dohladka.
Do pánve přidejte trochu másla a zahřejte ji na mírném ohni. Na pánev nalijte lžíci těsta, doprostřed dejte kolečko mraženého jahodového džemu a na něj rozetřete další lžíci palačinkového těsta.
Palačinky smažte, dokud se nevytvoří malé bublinky, pak je otočte a usmažte je dozlatova i z druhé strany.
Naplněné palačinky ozdobte čerstvými jahodami a vychutnejte si je.
Recept: Die Nascherei