1 sklenice fíkové marmelády Bonne Maman
250 g čerstvého kozího sýra
250 ml smetany ke šlehání
3 plátky žitného chleba
3 čerstvé fíky
snítka rozmarýnu
pepř
Příprava: 10 min
Doba pečení: nepečené
Stupeň obtížnosti: snadné
1) Plátky žitného chleba pomocí sklenice na pohár vykrojte dokulata a umístěte na dno každé z nich.
2) Čerstvý kozí sýr (200 g) rozmačkejte vidličkou a natřete nachléb pro utvoření druhé vrstvy. Nahoru přidejte 1–2 lžičky fíkové marmelády Bonne Maman.
3) 50 g kozího sýra smíchejte s ušlehanou šlehačkou a rozdělte do pohárů, aby vzniklaposlední vrstva.
4) Ozdobte rozčtvrcenými čerstvými fíky, rozmarýnem a pepřem podle chuti.