Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Všechny druhyx
Všechny druhy
4 druhy červeného ovoce
Kaštanový krém
Lesní ovoce
Citronový krém
Arašídový krém
ostružiny
Kdoule
Pomeranče
Třešně
Broskve
Fík
lískooříškovo-kakaový krém
Borůvky
Fíky
Jahody
Karamel
Maliny
Meruňky
Švestky
Všechny kategoriex
Všechny kategorie
Jednohubky
Sladké & slané
Pro nejmenší
Klasika
Letní nápady
Mezi přáteli
Rychlá kuchyně
Slavnostní příležitost
Masopust
Den matek

Špaldové polštářky se švestkovým džemem

Špaldové polštářky se švestkovým džemem

Ingredience (na cca 20 kusů):

Na těsto:
350 g světlé špaldové mouky
½ lžičky Weinstein prášku do pečiva
1 špetka soli
250 g tvarohu
250 g studeného másla
1 lžíce surového třtinového cukru
1/3 lžičky vanilky, mleté

Na náplň:
1 sklenice Bonne Maman švestkového džemu
1 vejce + 2 lžíce mléka
100 g mandlových lupínků
moučkový cukr na posypání

Příprava

Uhněťte všechny suroviny v hladké těsto. Těsto dejte do lednice alespoň na 1 hodinu.

Těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše na tloušťku asi 5 mm. Těsto nakrájejte na cca 10×10 čtverečků. Doprostřed dejte 1 lžičku džemu, okraj nechte volný. Okraje čtverců potřete trochou rozšlehaného vejce a mléka. Těsto šikmo přeložte přes džem a okraje těsta k sobě přitlačte vidličkou.

Polštářky položte na plechy vyložené pečicím papírem. Povrch potřete vajíčkem a mlékem a posypejte mandlovými lupínky.

Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut do zlatova.

Podle potřeby poprašte moučkovým cukrem.

 

Recept, Lena Fuchs