Na těsto:
350 g světlé špaldové mouky
½ lžičky Weinstein prášku do pečiva
1 špetka soli
250 g tvarohu
250 g studeného másla
1 lžíce surového třtinového cukru
1/3 lžičky vanilky, mleté
Na náplň:
1 sklenice Bonne Maman švestkového džemu
1 vejce + 2 lžíce mléka
100 g mandlových lupínků
moučkový cukr na posypání
Uhněťte všechny suroviny v hladké těsto. Těsto dejte do lednice alespoň na 1 hodinu.
Těsto rozválejte na pomoučené pracovní ploše na tloušťku asi 5 mm. Těsto nakrájejte na cca 10×10 čtverečků. Doprostřed dejte 1 lžičku džemu, okraj nechte volný. Okraje čtverců potřete trochou rozšlehaného vejce a mléka. Těsto šikmo přeložte přes džem a okraje těsta k sobě přitlačte vidličkou.
Polštářky položte na plechy vyložené pečicím papírem. Povrch potřete vajíčkem a mlékem a posypejte mandlovými lupínky.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut do zlatova.
Podle potřeby poprašte moučkovým cukrem.
Recept, Lena Fuchs