60 g hnědého cukru
100 g změklého másla
1 vajíčko
200 g mouky
60 g čokoládových lupínků
1 lžička soli
20 g tmavé čokolády
45 cl tekuté smetany
2 bílky
100 g tmavé čokolády
150 g Bonne Maman lískooříškovo-kakaového krému
V míse smíchejte mouku, hnědý cukr a sůl. Přidejte změklé máslo a vejce. Uhněťte těsto, vložte do něj čokoládové lupínky a vytvořte jednotnou kouli. Poté si pracovní plochu posypte moukou a těsto vyválejte na tloušťku 5 mm.
Vykrajovátkem vykrajujte květiny. Květy umístěte obráceně na formy na muffiny. Pečte 10 až 12 minut na 180 °C.
Když košíčky vyndáte z trouby, nechte je vychladnout, než je vyjmete z formy. Rozpusťte 20 g hořké čokolády a natřete vnitřek košíčků. Nechte je vychladnout. Chcete-li zkrátit dobu tuhnutí, vložte košíčky do ledničky.
Příprava pěny:
V hrnci svařte 25 cl smetany. Do mixovací nádoby vložte 100 g kousků hořké čokolády. Zalijte 1⁄3 smetany, počkejte pár minut, než se čokoláda rozpustí, a poté rozmíchejte na homogenní emulzi. Přidejte zbytek smetany ve dvou částech a ujistěte se, že obsahuje tuk ze smetany, který má tendenci se lepit na stěny pánve.
Nakonec vmíchejte Bonne Maman líškooříškovo-čokoládový krém.
Nechte ganache vychladnout, přikryjte plastovým obalem v kontaktu s povrchem a chlaďte alespoň 4 hodiny (ideální je přes noc).
20 cl smetany vyšlehejte do zasněžených špiček a jemně vmíchejte dva bílky předem vyšlehané na tuhý sníh. Po vytažení ganache z lednice 15 minut předem, ho vyšlehejte do špiček pomocí elektrického šlehače po dobu 5 až 10 minut.
Přidejte směs šlehačky a tuhých vaječných bílků do šlehané ganache a jemně ji vmíchejte.
Váš Bonne Maman lískooříškovo-kakaový krém je připraven! V lednici vydrží 48 hodin.
Pomocí cukrářského sáčku můžete pěnu použít k ozdobení košíčků a poté ozdobit malými čokoládovými vajíčky, pralinkou a jedlými květy.