Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Sušenky plněné kaštanovým krémem

Sušenky plněné kaštanovým krémem

Ingredience (na cca 30 plněných sušenek):

Na těsto:

  • 200 g špaldové mouky
  • 1 čajová lžička Weinstein-kypřicího prášku do pečiva
  • ½ čajové lžičky skořice
  • 3 bílky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka bourbonské vanilky
  • 100 g surového třtinového cukru
  • 100 g másla
  • 1 čajová lžička bio pomerančové kůry
  • 50 g mletých ​​lískových ořechů
  • 50 g nahrubo nasekaných lískových ořechů, na posypání

 

Na krém:

  • 50 g měkkého másla
  • 50 g čerstvého sýra
  • 150 g Bonne Maman kaštanového krému

Příprava

Smíchejte mouku s práškem do pečiva a se skořicí.

V malém hrnci rozpusťte máslo.
Z bílků se špetkou soli a vanilkou ušlehejte tuhý sníh, postupně přidávejte cukr, dokud nejsou bílky tuhé.
Do vyšlehaných bílků pomalu vmíchejte rozpuštěné máslo.

Smíchejte mouku, mleté ​​ořechy a pomerančovou kůru.
Těsto naplňte do sáčku s hladkým hrdlem. Dva plechy vyložte pečicím papírem a troubu předehřejte na 170 °C.
Těsto v malých kruzích nanášejte na plechy a nechte mezi nimi určitý prostor.
Kolečka těsta mírně zploštěte navlhčenou lžící a posypte nahrubo nasekanými lískovými oříšky.

Sušenky pečte dozlatova, asi 12 minut. Nechte je zcela vychladnout.
Suroviny na krém smíchejte dohromady a nechte vychladit.
Krémem naplňte sušenky a spojte je. Můžete to udělat pomocí cukrářského sáčku nebo jednoduše rozetřít trochu krému nožem.

Sušenky skladujte ve vzduchotěsné nádobě a chlaďte.

 

Recept: Lena Fuchs, www.meinleckeresleben.com