2 lžíce malinového džemu Bonne Maman® (na těsto a náplň)
2 bílky
150 g moučkového cukru
85 g mandlové moučky
20 g cukru
potravinářské barvivo dle vaší volby (na makronky a náplň)
80 g mascarpone
250 ml smetany ke šlehání
15 g moučkového cukru
1 vanilkový lusk
20 čerstvých lístků verbeny
Příprava: 1 h 30 min
Doba pečení: 12 min
Stupeň obtížnosti: pro zkušené pekaře
Plech s pečícím papírem si připravte do trouby rozehřáté na 140 °C. Smíchejte cukr a mandlovou moučku a společně prosejte, aby byla směs jemná a jednolitá.
Bílek ušlehejte dotuha a gumovou stěrkou opatrně smíchejte se směsí cukru a mandlové moučky. Přidejte potravinářské barvivo. Cukrářským sáčkem na plechu utvořte kulaté makronky o průměru cca 4 cm. Nechte asi 10 minut odpočívat a poté pečte 12 minut v troubě předehřáté na 140 °C. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
Následně si připravte náplň. Lístky verbeny nasekejte, vmíchejte do smetany a nechte alespoň 1 hodinu odpočívat v lednici.
Mascarpone, moučkový cukr a vanilková semínka smíchejte v misce. Verbenou aromatizovanou šlehačku přeceďte a ušlehejte dotuha. Obě hmoty opatrně spojte gumovou stěrkou. Cukrářským sáčkem na vnitřní stranu každé z makronek naneste vrstvu malinového džemu Bonne Maman a vrstvu směsi s mascarpone. Nakonec makronky slepte dohromady.
Foto: Bonne Maman / Chloë Sommelet & Raphael Dhondt