Tolar kozího sýra:
Salát & dresink:
Listové těsto rozválejte a vykrojte 16 koleček. Kousky těsta znovu prohněťte, vyválejte a vykrajujte.
Na plech vyložený pečicím papírem položte 8 koleček těsta a každý potřete 1/2 lžičky ostružinového džemu. Poté přikryjte druhým kolečkem listového těsta. Rozšlehejte vajíčko a potřete jím kolečka z listového těsta. Dochuťte solí a pepřem.
Doprostřed každého kolečka těsta položte 1 plátek kozího sýra. Dochuťte čerstvým tymiánem a trochou čerstvě mletého pepře a pokapejte trochou medu.
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C 20 minut dokřupava a dozlatova.
Mezitím na dresink smíchejte ostružinový džem s hořčicí, octem, olivovým olejem, solí a pepřem do hladka.
Lískové ořechy rozložte na plech a vložte do trouby. Restujte 8-10 minut do zlatova.
Skořápky pražených lískových ořechů oloupejte a ořechy rozpulte příp. nasekejte nahrubo.
Omyjte listy salátu, osušte je a rozprostřete na čtyři talíře. Pokapejte dresinkem. Navrch rozprostřete čerstvé ostružiny a opražené lískové ořechy. Teplé tolary s kozím sýrem položte na salát, posypte trochou čerstvě nastrouhané citronové kůry a podávejte.
Recept: Lena Fuchs, www.meinleckeresleben.com