Na odpalované těsto:
Krém:
Odpalované těsto:
Svařte vodu s máslem, solí a cukrem.
Najednou přidejte mouku a zamíchejte vařečkou. Tak dlouho míchejte, dokud se na dně nevytvoří bílá vrstva.
Hrudku těsta přendejte do mísy a nechte krátce vychladnout.
Důkladně vmíchejte každé vejce, jedno po druhém, pomocí mixéru (těsto by nyní mělo být pěkné a hladké).
Těsto naplňte do cukrářského sáčku a vytvořte 5-6 srdíček na dva plechy.
Srdíčka lehce potřete trochou rozšlehaného vejce a posypejte sekanými mandlemi nebo mandlovými lupínky.
Pečte v předehřáté troubě na 190 °C horkovzduch cca 30-35 minut (snižte na 170 °C po cca 20 minutách), dokud dobře nevykynou a nezezlátnou (během pečení neotvírejte dvířka trouby, protože jinak by srdce splaskla).
Srdíčka z těsta nechejte vychladnout ve vypnuté troubě.
Krém:
Šlehačku vyšlehejte do tuha.
Přidejte krémový sýr a vanilku a na nejvyšší stupeň krátce prošlehejte, dokud nevznikne krémový tuhý krém (nešlehejte příliš dlouho).
Nakonec vmíchejte 2-3 lžíce džemu metličkou.
Krém naplňte do cukrářského sáčku s velkým hvězdicovým nástavcem.
Srdíčka z odpalovaného těsta vodorovně rozpůlte.
Krém natřete na spodní část srdíček, vrchní část srdíček nasaďte zpět.
Podávejte ihned nebo chlaďte, dokud nebudete podávat.
Pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte se šálkem kávy nebo čaje.
Recept: Lena Fuchs, www.meinleckeresleben.com