Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Valentýnské srdce s borůvkovým krémem

Valentýnské srdce s borůvkovým krémem

Přísady

Na odpalované těsto:

  • 200 ml vody
  • 70 g másla
  • trocha soli
  • 2 polévkové lžíce surového třtinového cukru
  • 140 g světlé špaldové mouky
  • 4 vajíčka
  • 1 rozšlehané vejce, na potření
  • hrst sekaných mandlí nebo mandlových lupínků

 

Krém:

Příprava

Odpalované těsto:
Svařte vodu s máslem, solí a cukrem.

Najednou přidejte mouku a zamíchejte vařečkou. Tak dlouho míchejte, dokud se na dně nevytvoří bílá vrstva.

Hrudku těsta přendejte do mísy a nechte krátce vychladnout.

Důkladně vmíchejte každé vejce, jedno po druhém, pomocí mixéru (těsto by nyní mělo být pěkné a hladké).

Těsto naplňte do cukrářského sáčku a vytvořte 5-6 srdíček na dva plechy.

Srdíčka lehce potřete trochou rozšlehaného vejce a posypejte sekanými mandlemi nebo mandlovými lupínky.

Pečte v předehřáté troubě na 190 °C horkovzduch cca 30-35 minut (snižte na 170 °C po cca 20 minutách), dokud dobře nevykynou a nezezlátnou (během pečení neotvírejte dvířka trouby, protože jinak by srdce splaskla).

Srdíčka z těsta nechejte vychladnout ve vypnuté troubě.

 

 

Krém:
Šlehačku vyšlehejte do tuha.

Přidejte krémový sýr a vanilku a na nejvyšší stupeň krátce prošlehejte, dokud nevznikne krémový tuhý krém (nešlehejte příliš dlouho).

Nakonec vmíchejte 2-3 lžíce džemu metličkou.

Krém naplňte do cukrářského sáčku s velkým hvězdicovým nástavcem.

Srdíčka z odpalovaného těsta vodorovně rozpůlte.

Krém natřete na spodní část srdíček, vrchní část srdíček nasaďte zpět.

Podávejte ihned nebo chlaďte, dokud nebudete podávat.

Pocukrujte moučkovým cukrem a podávejte se šálkem kávy nebo čaje.

 

 

Recept: Lena Fuchs, www.meinleckeresleben.com