Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Vánoční recept

Vánoční recept

Suroviny na přibližně 20 máslových keksů

85 g cukru moučka
25 g mletých mandlí
1 sáček vanilkového cukru
130 g másla se solí
1 vejce
225 g mouky
2 špetky perníkového koření
1 sklenice karamelu od Bonne Maman

Příprava

Pro vykrajování

Vykrajovátka ve tvaru jedličky (pokud možno s mezerou).

Příprava:

V míse smíchejte cukr moučku, mleté mandle, vanilkový cukr, mouku, perníkové koření a máslo nakrájené na kusy.
Rukama vytvořte malé kousky drobénky. Přidejte vejce a propracujte těsto tak, aby mělo dokonale rovnoměrnou konzistenci. Nechejte odpočívat 1 hodinu v lednici. Předehřejte troubu na 180 °C.
Těsto rozprostřete mezi dva archy pečicího papíru a vyválejte pomocí válečku. Sejměte horní papír a vykrajujte malé jedličky. Tento proces opakujte tak dlouho, dokud nespotřebujete veškeré těsto. Máslové keksy pečte 15 až 20 minut. Nechejte vychladnout a podle chuti ozdobte karamelem od Bonne Maman.

Přejeme hodně radosti a dobrou chuť!