8 zralých banánů
300 ml rostlinného mléka
210 g Bonne Maman arašídového jemného krému
1 lžíce vanilkového aroma
citronová kůra z jednoho bio citronu
šťáva z půlky citronu
50 ml rumu
250 gramů špaldové nebo hladké mouky
250 g celozrnné mouky
140 g cukru
sáček vanilkového cukru
2 prášky do pečiva
+
3 lžíce hořkého kakaového prášku + 30 ml mléka
Volitelné pro dekoraci:
arašídový krém a čokoládový krém + nahrubo nasekané arašídy
posypání moučkovým cukrem
Banány rozmačkejte a smíchejte s mlékem, citronovou šťávou, kůrou, rumem, aromatem a arašídovým krémem.
V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a cukr. Suché ingredience smíchejte s mokrými a dvě třetiny nalijte do dobře vymazaného plechu.
Kakao jemně promíchejte s mlékem. Vmíchejte ho do zbývající směsi a nalijte na světlou vrstvu. Obě vrstvy lehce promíchejte vidličkou a poté vložte do trouby předehřáté na 180 °C asi na 45 minut – nebo dokud párátko zapíchnuté do koláče nevyjde suché.
Koláč nechte vychladnout. Rozkrojený koláč posypejte moučkovým cukrem nebo potřete arašídovým + čokoládovým krémem a posypejte arašídy. Případně můžete potřít pouze arašídovým krémem nebo pouze čokoládovým krémem. Vyberte si, které variantě dáváte přednost.