Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Všechny druhyx
Všechny druhy
4 druhy červeného ovoce
Kaštanový krém
Lesní ovoce
Citronový krém
Arašídový krém
ostružiny
Kdoule
Pomeranče
Třešně
Broskve
Fík
lískooříškovo-kakaový krém
Borůvky
Fíky
Jahody
Karamel
Maliny
Meruňky
Švestky
Všechny kategoriex
Všechny kategorie
Jednohubky
Sladké & slané
Pro nejmenší
Klasika
Letní nápady
Mezi přáteli
Rychlá kuchyně
Slavnostní příležitost
Masopust
Den matek

Velikonoční cupcakes

Velikonoční cupcakes

Ingredience:

na muffiny
2 vejce
150 g mouky
200 g prášku z lískových oříšků
120 g moučkového cukru
150 g másla
150 g mléka
3 lžičky prášku do pečiva

na topping
1 sklenici Bonne Maman lískooříškovo-kakaového krému a mléčného džemu
500 g sýra mascarpone
400 g plnotučné smetany 30 % tuku
červené ovoce, malá vajíčka obalená v cukru

na sušenkové uši
100 g žitné mouky
1 vejce
1 lžička soli
50 g másla
30 g cukru
několik kapek tekuté vanilky

Příprava

Muffiny
V míse smíchej vejce s moučkovým cukrem. Poté vmíchej mouku, prášek do pečiva, rozpuštěné máslo a mléko. Přidej prášek z lískových oříšků. Naplň košíčkové formy do ¾ a peč 25 minut při 180 °C. Po vytažení z trouby nech vychladnout.

Sušenkové zaječí uši
V míse smíchej žitnou mouku, sůl a cukr. Přidej vejce, tekutou vanilku a měkké máslo. Míchej, dokud nezískáš křehké těsto. Těsto tence rozválej a nožem vykrajuj uši, poté je peč 5 minut při 180 °C. Po vychladnutí přidej do středu uší trochu krému Bonne Maman.

Smetanový krém
V míse vychlazené v lednici vyšlehej celou smetanu a mascarpone. Jakmile šlehačka ztuhne, přidej 3 lžičky Bonne Maman lískooříškovo-kakaového krému. Naposledy ji vyšlehej, aby se krém dobře vmísil do šlehačky, a dej ji do lednice, dokud nebude připravena k sestavení.

Sestavení
Pomocí zdobicího sáčku nanes na muffiny smetanový krém. Poté přidej červené ovoce, vajíčka obalená v cukru a sušenkové zaječí uši.