Bonne Maman

Hledáte něco velmi zvláštního?

Recepty

Velikonoční koláčky s jahodovým džemem

Velikonoční koláčky s jahodovým džemem

Ingredience (na 12-15 kusů):

Na jogurtové koláčky:
400 g světlé špaldové mouky
3 lžičky Weinstein – prášku na pečení
1/3 lžičky Bourbonské vanilky, mleté
1 špetka soli
50 g surového třtinového cukru
1 bio limetka, kůra
100 g ledově studeného másla
250 g smetanového přírodního jogurtu
2 bio vajíčka

 

Na polevu:
250 g šlehačky
2 lžíce zakysané smetany
¼ lžičky Bourbonské vanilky, mleté
1/2 bio limetky, kůra
1/3 sklenice Bonne Maman jahodového džemu

Příprava

Ve velké míse smíchejte mouku s práškem do pečiva, mletou vanilkou, limetkovou kůrou, cukrem a solí.

Rukama prohněťte kousky studeného másla, abyste vytvořili drobivé těsto.

Jogurt smíchejte s vejcem a přidejte ke směsi drobenky. Míchejte stěrkou, dokud se těsto nespojí – nepropracovávejte příliš dlouho.

Těsto položte na pomoučněnou pracovní plochu a pomoučněnýma rukama rozválejte na plát silný asi 3 cm. Nyní můžete vykrajovat kulatá kolečka nebo oválná velikonoční vajíčka, jak chcete.

Koláčky rozložte na plech vyložený pečicím papírem.

Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 18-20 minut do zlatova.

Nechte koláčky vychladnout.

Šlehačku vyšlehejte dotuha. Vmíchejte zakysanou smetanu, vanilku a kůru z limetky.

Vložte krém do sáčku s hladkou tryskou a na okraje koláčků nastříkejte tečky krému.

Doprostřed dejte 1-2 lžičky džemu. Podávejte nejlépe čerstvé.

 

 

Recept: Lena Fuchs, www.meinleckeresleben.com