
Arašídová Babka

- Na kynuté těsto mírně zahřejte mléko, cukr a droždí, dokud se droždí nerozpustí.
- Do mísy kuchyňského robotu odvažte směs mouky, másla, soli, vajec a mléka a hněťte asi 4 minuty, dokud nezískáte hladké těsto.
- Těsto přikryjte a nechte ho kynout na teplém místě jednu hodinu.
- Po odpočinku těsto vyválíme do čtverce a potřeme arašídovým máslem.
- Podélně srolujte a rozkrojte napůl.
- Nyní oba prameny těsta svisle rozstřihněte uprostřed.
- Dva prameny těsta položte vodorovně na desku stolu náplní nahoru a další dva prameny zapleťte svisle.
- Nyní se věnec zaplete do kruhu a konce se sevřou k sobě a zastrčí pod věnec.
- Pečte babku při 180 °C asi 40 minut dozlatova.
Po upečení potřete babku rozpuštěným máslem a dobrou chuť.
Recept z Die Nascherei, www.die-nascherei.at