
Arašídový cheesecake s krémovou polevou
Erdnuss

příprava
- Předehřejte troubu na 160 °C s ventilátorem.
- Dno dortové formy vyložte pečicím papírem a okraje vymažte máslem.
- Na základ hněťte všechny ingredience rukama, dokud nevznikne hladké, drobivé těsto. Těsto přitlačte na základ a lehce na boky dortové formy.
- Těsto předpečte v troubě 20 minut dozlatova. Dejte stranou.
- Na tvarohovou směs prošlehejte všechny ingredience do hladka. Směs rozetřete na upečený korpus.
- Pečte cheesecake 50 minut do světle hněda. Vypněte troubu a nechte dort v troubě vychladnout.
- Vyjměte dort z formy, položte ho na pěkný talíř a nechte zcela vychladnout. Před podáváním nechte cheesecake alespoň dvě hodiny odpočinout v lednici.
- Na polevu vyšlehejte smetanu do tuhého sněhu. Vmíchejte jogurt a vanilku. Krém rozetřete na tvarohový koláč.
- Arašídové máslo míchejte do hladka, v případě potřeby zřeďte trochou teplého mléka nebo vody a pokapejte jím cheesecake. Nakonec posypte kokosovými vločkami.
- Chlaďte do podávání.
Recept od Leny Fuchsové, www.meinleckeresleben.com