
Arašídový karamelový parfait s jahodami
Erdnuss
4

příprava
- Vejce + žloutky + cukr + vanilku dejte do kovové mísy a šlehejte mixérem nebo metličkou nad horkou vodní lázní, dokud směs nezhoustne a nepění.
- Vmíchejte arašídové máslo. Směs vyjměte z vodní lázně a nechte ji mírně vychladnout (nebo ji šlehejte, dokud nevychladne).
- Smetanu vyšlehejte mixérem do tuhého šlehání a poté ji spolu s jogurtem vmíchejte do vaječné směsi. Vmíchejte čokoládové kapky.
- Podlouhlý tvar (nebo tvar dle vašeho výběru) s potravinovou fólií/nebo pečicím papírem a nalijte polovinu směsi na parfait. Poté na/do směsi na parfait tečkami naneste polovinu karamelového krému. Přidejte zbývající směs na parfait a navrch rozetřete další karamelový krém.
- Parfait dejte zmrazit na alespoň 5-6 hodin (nebo přes noc).
- Jahody nakrájejte na plátky.
- Vyjměte parfait z pánve a nakrájejte ho. Podávejte s jahodami a dle chuti s karamelovou omáčkou.
Recept od Leny Fuchsové , www.meinleckeresleben.com