Váš košík je prázdný

Ještě jste se nezamilovali do žádné z našich lahůdek?

0 /228
Přidat
Vaše zpráva byla uložena.

Karamel

Arašídový karamelový parfait s jahodami

 
Jednoduše
4

Karamel

  • 2 vejce
  • 1 žloutek
  • 50 g surového třtinového cukru
  • ½ lžičky mleté ​​vanilky
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 250 g šlehačky
  • 200 g řeckého jogurtu
  • 150 g karamelového krému, Bonne Maman
  • 50 g kapek hořké čokolády
  • Čerstvé jahody k podávání
příprava
  1. Vejce + žloutky + cukr + vanilku dejte do kovové mísy a šlehejte mixérem nebo metličkou nad horkou vodní lázní, dokud směs nezhoustne a nepění.
  2. Vmíchejte arašídové máslo. Směs vyjměte z vodní lázně a nechte ji mírně vychladnout (nebo ji šlehejte, dokud nevychladne).
  3. Smetanu vyšlehejte mixérem do tuhého šlehání a poté ji spolu s jogurtem vmíchejte do vaječné směsi. Vmíchejte čokoládové kapky.
  4. Podlouhlý tvar (nebo tvar dle vašeho výběru) s potravinovou fólií/nebo pečicím papírem  a nalijte polovinu směsi na parfait. Poté na/do směsi na parfait tečkami naneste polovinu karamelového krému. Přidejte zbývající směs na parfait a navrch rozetřete další karamelový krém.
  5. Parfait dejte zmrazit na alespoň 5-6 hodin (nebo přes noc).
  6. Jahody nakrájejte na plátky.
  7. Vyjměte parfait z pánve a nakrájejte ho. Podávejte s jahodami a dle chuti s karamelovou omáčkou.

Naše další kreativní nápady

Doručení s Colissimem

Doprava zdarma od 1 100 CZK

Bezpečná platba

Visa / Mastercard / PayPal

Osobní pozdravy

ve vaší objednávce

Pečlivá přeprava

v krásném balení

Česko (KčCZK)
chevron
Čeština
chevron